Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

 

receptivni tur

 putgraf

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
Azurna obala - Španija - Portugalija PDF Štampa El. pošta

Azurna obala - Španija - Portugalija, 14 dana


alt

Br. dana: 14
Tip putovanja: Bus/Brod
Polasci: 20.06, 10.08.2018.
Cena od: 690€

 

Program putovanja:

1. dan: VALJEVO – LJIG - BEOGRAD – ZAGREB – LJUBLJANA - TRST
Sastanak učesnika putovanja u 17:00 sati – Jugopetrol 1 u Valjevu. Polazak autobusa u 17:30 sati. Preuzimanje putnika u Ljigu u 18:15 sati i Beogradu - Sava Centar u 20:30 sati. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Trst.
Noćna vožnja
2. dan: TRST – BOLONJA - LIVORNO
Panoramsko razgledanje TRSTA: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, rimski amfiteatar, dvorac MIRAMAR, trg ujedinjenja Italije.... Vreme za šoping. Nastavak puta do Livorna. Oko 21,30h ukrcavanje na putnički brod kompanije Grimaldi Ferries Prestige za Barselonu. Smeštaj u četvorokrevetne kabine (AB4 – svaka soba sa tušem / WC-om). Polazak broda u 23,30h. Prilika da se opustite i uživate u nekim od sadržaja broda.
Usluge: Noćenje. Noćna vožnja brodom do Barselone.
3. dan: BARSELONA - MADRID
Dnevna vožnja Sredozemnim morem, vreme za odmor i sunčanje ... Uplovljavanje u luku Barselone oko 20,00h. Noćna vožnja pored SARAGOSSE do MADRIDA.
Usluge: Dnevna vožnja brodom - Noćna vožnja autobusom.
4. dan: MADRID
Dolazak u Madrid u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: AVENIJA GRAN VIA, PLAZA MAYOR (GLAVNI TRG MADRIDA), PALACIO REAL (KRALJEVSKA PALATA), PUERTA DEL SOL (VRATA SUNCA) , PLAZA ESPANA, SPOMENIK DON KIHOTA, KRALJEVSKA AKADEMIJA LEPIH UMETNOSTI (GOJINA SOBA), KATEDRALA GOSPE OD ALUMEDE... Smeštaj u hotel 2*/3* u okolini Madrida. Fakultativno: Večernja zabava - Flamenco show.
Usluge: Noćenje.
5. dan: MADRID – PORTO
Putovanja prema Portu. Dolazak u PORTO u večernjim satima. Smeštaj u hotel 2*/3*.
Usluge: Doručak. Noćenje.
6. dan: PORTO – KOIMBRA – LISABON
Razgledanje PORTA- a, grada mostova, prestonice vina i vajarstva. Obilazak starog grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, poseta katedrali iz XIII veka, panorama 75 metara visoke kule Klerigoš. Obilazak Berze, sagrađene na mestu nekadašnjeg manastira. Šetnja kroz istorijsku četvrt RIBEIRA. Vožnja preko mosta DOM LUIS I i poseta vinskom podrumu i degustacija poznatog "Porta". Polazak za Lisabon. Poseta starom univerzitetskom gradu KOIMBRI. Koimbra je jedan od najstarijih univerzitetskih gradova u evropi i prestonica portugalskih kraljeva, na obalama reke Mondego. Posle obilaska nastavak putovanja. Dolazak u Lisabon u večernjim satima. Smeštaj u hotel 2*/3*.
Usluge: Doručak. Noćenje.
7. dan: LISABON
Panoramsko razgledanje Lisabona u pratnji lokalnog vodiča: most 25. aprila - Almada sa statuom Isusa Hrista – pandan Korkovadu u Riju; Belem – istorijski i spomenicima najbogatija četvrt Lisabona: Belemska kula iz XVI veka je pod zaštitom Unesko-a i predstavlja zaštitni znak grada, Spomenik otkrićima sa skulpturama čuvenih moreplovaca iz zlatnog doba otkrića, crkva i manastir Sv.Jeronima sa grobnicom Vaska De Game... Kraća pauza za odmor - prilika da uživate u tradicionalnim tart kolačima u preko 150 godina staroj poslastičari «Antiga Confeitaria de Belem» ukrašenoj čuvenim portugalskim pločicama; Alfama – istorijska četvrt u podnožju tvrdjave sv.Djordja ispresecana uskim kaldrmisanim alejama i sa mnoštvom taverni, dućana i radnji suvenira u kojima možete kupiti proizvode od plute ili degustirati tradicionalno piće – Porto... Uveče, fakultativno: večera uz FADO u tipičnom nacionalnom restoranu.
Usluga: Doručak. Noćenje.
8. dan: LISABON
Vreme za individualna razgledanja. Fakultativno: izlet u pratnji lokalnog vodiča do Estorila sa čuvenom kockarnicom i Cascaisa - portugalskih odmarališta na obali Atlantskog okeana koja se svojom lepotom mogu porediti sa Monte Karlom i Kanom... Odlazak metroom do najmodernijeg dela grada - Parka Nacija. Zbog svetske izložbe Expo ´98 posvećene okeanima ovaj deo grada je potpuno rekonstriusan. Možete posetiti Okeanarium, najlepši šoping centar Vasco da Gama, voziti se gondolom iznad kompleksa iz koje se pruža najlepši pogled na najduži most Evrope - most Vasko de Gama, ili posetiti Paviljon znanja...
Usluga: Doručak. Noćenje.
9. dan: LISABON – SEVILJA - MALAGA
Putovanje do Sevilje. Dolazak u Sevilju u popodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Sevilje u pratnji lokalnog vodiča. Sevilju je prema legendi osnovao Herkul, a svoj vrhunac dostiže po otkriću Amerike. Predstavlja jedan od najznačajnijih istorijskih centara Evrope i ponosi se svojom Katedralom, minaretom La Giralda, kraljevskom palatom Alkazar i četvrti Santa Cruz... Nastavak putovanja za Malagu. Smeštaj u hotelu 2*/3* u Malagi (okolina).
Usluga: Doručak. Noćenje.
10. dan: MALAGA
Panoramsko razgledanje Malage – rodnog mesta Pabla Pikasa u pratnji lokalnog vodiča : Alkazaba - mavarski dvorac, Gibralfaro tvrdjava, Korida, Katedrala... Sa svojih 750.000 stanovnika i oko 3000 godina istorije ovaj moderan mediteranski grad živi kao kosmopolitski veliki grad koji je očuvao elegantnu lepotu predhodnih vekova. U Malagi možete da uživate u lepoti starih gradskih četvrti, parkova i bašti; hiljada taverni a da se uvek osećate kao kod kuće. Slobodno vreme za individualno razgledanje. Povratak u hotel. Fakultativno: u večernjim časovima odlazak na večernji folklorni program – Flamenko.
Usluga: Doručak. Noćenje.
11. dan: MALAGA - GRANADA
Napuštanje hotela. Oko podneva polazak za Granadu. Panoramsko razgledanje Granade u pratnji lokalnog vodiča sa posetom ALHAMBRE & GENERALLIFE . Granada je poslednje utočište Mavara, što je čini gradom sa najviše vidljivih tragova Mavara u Evropi, a palata Alhambra (crvena palata) dominira gradom i predstavlja jedan od najposećenijih spomenika kulture Španije. Alhambra je serija palati i bašti podignutih za vreme vladavine Nazari dinastije u XIV veku; Generalife – letnja palata, čuvena je po svojim fontanama i baštama; a Palata Karla V predstavlja jedan od najlepših primera renesansne arhitekture... U kasnim popodnevnim časovima nastavak puta. Noćna vožnja do Barselone.
Usluga: Doručak. Noćna vožnja.
12. dan: BARSELONA
Dolazak u Barselonu u prepodnevnim časovima. Kraće panoramsko upoznavanje iz autobusa sa centrom grada Barselone: trgovi Katalonija, Espanja... Slobodno vreme u centru grada – ulica Ramblas do večernjih časova. Oko 22,00h ukrcavanje na putnički brod kompanije Grimaldi Ferries Prestige za Livorno. Smeštaj u četvorokrevetne kabine (AB4 – svaka soba sa tušem / WC-om). Polazak broda u 24:00 sati. Prilika za opuštanje i uživanje u nekim od sadržaja broda.
Usluge: Noćna vožnja brodom.
13. dan: LIVORNO – FIRENZA – TRST
Dnevna vožnja Sredozemnim morem, prilika za odmor i sunčanje. Uplovljavanje u luku Livorno oko 19,30h. Povratak istom maršrutom kao u dolasku. Kraće usputne pauze u motelima i restoranima pored puta.
Noćna vožnja
14. dan: SRBIJA
Povratak u Srbiju . Dolazak u Beograd, Ljig i Valjevo u planiranim satima.
Usluge:

Smeštaj:

  Smeštaj - Paket Aranžman Usluga Soba Iznos    
 

Hotel sa 2*/3*

Madrid x1, Porto x1, Lisabon x3 i Malaga x2

7xND 1/2 690€ po osobi    
 

- doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu : 180€

- doplata za dvokrevetnu kabinu : 80€ po osobi za oba smer

 

U cenu aranžmana je uključeno:

  • Prevoz turističkim autobusima prosečne udobnosti (klima centar,DVD-mp3,kuhinja, mikrofon...)
  • Prevoz putničkim trajektom na relaciji Livorno – Barselona – Livorno, smeštaj u četvorokrevetnim kabinama (AB4 – unutrašnje kabine sa tušem i WC),
  • Troškovi organizacije putovanja
  • Smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 2*/3* u Madridu x1, Portu x 1, Lisabonu x 3 i Malagi x 2,
  • Usluge lokalnog vodiča u Madridu, Portu, Lisabonu, Malagi, Sevilji, Granadi prema programu,
  • Razgledanja prema programu

U cenu aranžmana nije uključeno:

  • Fakultativni izleti
  • Lični troškovi
  • Obavezno putno osiguranje za E.U.

Izdvajamo:

alt TOLEDO

Nalazi se 70 kilometara južno od Madrida. Glavni je grad provincije Toledo i autonomne pokrajine Kastilja-La Manča. Zbog bogatoga kulturnoga nasleđa nalazi se od 1986. na Uneskovoj listi svetske baštine. Bio je nekada glavni grad Španskoga carstva i Vizigotske kraljevine i mesto gde su koegzistirale hrićšanska, jevrejska i mavarska kultura. Mnogi čuveni ljudi i umetnici su rođeni u Toledu, uključujući Lope de Vegu, Alfonsa X i El Greka.


altKOIMBRA

Grad, koji je bio glavni grad Portugalije od 1139. do 1260. i ima mnogo arheoloških nalazišta iz vremena Rimljana kada se grad zvao Aeminijum. Koimbra je značajan kulturni centar, većinom zbog univerziteta Koimbra koji je osnovan 1290. godine. Univerzitet je jedan od najstarijih u Evropi i zbog svojih monumentalnih građevina i istorije privlači turiste širom sveta.


altFADO

Žalopojan zvuk koji dominira fadom nastao je u 19. veku, a njegovi kreatori bili su ribari, mornari i studenti – putnici lutalice koji su bili daleko od kuće i koji su svoju tugu i čežnju utopili u muziku. Fado je, svaki Portugalac će vam to reći, zvučni odraz duše Portugala. Pevaju ga solo pevači, uz pratnju portugalske gitare – instrumenta u obliku kruške koji pomalo podseća na elizabetansku lautu.

 

Fakultativni izleti (min 25 putnika) i usluge:


• Fado (cena 45€, minimum 30 osoba), cena obuhvata: večeru - meni u nacionalnom restoranu sa muzikom, rezervacija ne obuhvata karta za metro koja se dodatno plaća,

• fakultativno: Estoril i Cascais (cena 25€, minimum 30 osoba), cena obuhvata: prevoz, usluge lokalnog vodiča

• fakultativno: poseta Flamenku (cena 35€, minimum 25 osoba) – folklorni program – ples sa jednim besplatnim pićem, sa rezervacijom i prevozom,

• laznice za Alhambra i Generalife sa troškovima rezervacije (cena 30€, minimum 30 osoba) REZERVACIJE važe samo uz dinarsku uplatu u agenciji najkasnije 2 meseca pre puta! (agencija ne garantuje ulaznice, sve zavisi od dana kada se formira grupa I izvrši fiksna rezervacija, po rezervaciji ne postioji mogućnosti povraćaja novca)

• ulaznica za katedralu u Sevilji – cena oko 10€,

• individualne posete, ulaznice, gradski prevoz.


Prijava i uslovi plaćanja:

- Cene su iskazane u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa.

- 40% prilikom rezervacije putovanja, ostatak u ratama do polaska na putovanje;

- Plaćanje može biti: gotovinom, čekovima (do 6 rata), uplatom na račun turističke agencije “Nacional”, platnim karticama (do 6 rata);


Važne informacije:

- Aranžmani sa autobuskim prevozom obavezni su da planiraju pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...)

- Prilikom razgledanja gradova navedenih u programu putovanja nisu predviđene posete javnim građevinama, institucijama i spomenicima kulture, osim ako to nije naglašeno u programu.

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

-Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Zvaničan je samo pisani program putovanja koji se nalazi na propisanom stalku u agenciji.

-Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.

- Ukoliko dođe do gubitka, krađe ili nestanka putnih isprava, dokumenata, novca i ličnih stvari putnika, agencija ne snosi odgovornost.

- PREPORUKA JE DA SE BLAGOVREMENO IZVADI NOVI CRVENI PASOŠ. PUTOVANJE JE JEDNOSTAVNIJE, A TROŠKOVI VIZIRANJA SU VEĆI OD TROŠKOVA VAĐENJA CRVENOG PASOŠA.

-Preporučujemo da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

-Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

-Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

-Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja "NATIONAL" TRAVEL AGENCY, koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Smatra se da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.


Napomena:


Organizator putovanja zadržava pravo promene cena u slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga.

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0090/2017 od 04.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail:   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Polisa broj 300056373, u visini od 300.000 evra od 25.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

 
Prijatelji

Yuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT