Glavni meni

: Купить корпус для компьютера. Самый лучший корпус для компьютера. Игровой корпус для компьютера. Скачать программы для компьютера. Быстро скачать русские программы для компьютера. Скачать программу для очистки компьютера. Профильная труба цена. Трубу профильную куплю дорого. Труба профильная гост. Новые смартфоны цены. Купить новый самсунг смартфон. Новая модель смартфона.
Горяще туры в турцию. Лучшие туры в турцию все включено. Подбор тура в турцию. Народное лечение глаз. Все болезни глаз лечение. Отекли глаза лечение. Готовые программы Python. Учим python 3 быстро. Скачать книги по языку python. Боли внизу живота. Болит живот при беременности сильно. Почему болит живот.

konaci-vrujci

Pratite nas na:

VEST: Turistička agencija “Nacional” Valjevo je izdala PUTOGRAFIJU 1995-2015 gde su sva važna dešavanja i programi sabrani i zabeleženi za prvih 20 godina.
Vize - Italija PDF Štampa El. pošta

Poštovani putnici,
Obaveštavamo Vas da su po odluci Saveta ministara Evropske unije, od 19.12.2009. godine, ukinute vize za ulazak građana Srbije u zemlje Evropske unije, ujključujući i Bugarsku, Rumuniju, Švajcarsku, Norvešku i Kipar.
Ova odluka se odnosi na građane koji imaju crvene tj. biometrijske pasoše.

Svi građani koji poseduju plave pasoše, moraće i dalje posedovati vizu za ulazak u zemlje Evropske unije.

Italijanska Ambasada
Birčaninova 11, Beograd
Call centar 0800 012-012


Putnici koji poseduju plave (stare pasoše)u obavezi su da LIČNO apliciraju za vizu

Podaci za izdavanje vize su informativnog karaktera i neophodno je da se stranke licno informisu u kozulatu zemlje u koju putuju

DOKUMENTA POTREBNA ZA DOBIJANJE ITALIJANSKE VIZE

 

Popunjen formular
Vazeći potpisan pasoš izdat u Srbiji (važnost pasoša najmanje 3 meseca nakon isteka putovanja), sa minimum jednom praznom stranicom u pasošu za vizu
Stari pasoš na uvid i fotokopija starog pasoša
Fotokopije prethodnih šengen viza
Jedna fotografija formata kao za pasoš ( 3.5 x 4.5 cm ) na beloj pozadini
Zdravstvena knjižica – overena od strane preduzeća- fotokopija.
Međunarodno zdravstveno osiguranje – moze se dobiti u agenciji
Potvrda iz banke o kupovini strane valute neophodne za boravak van zemlje-50 eur dnevno+ kopija kartice  ili isplatnica iz banke
Hotelski VOUCHER i potvrdu rezervacije smeštaja i prevoza – obezbeđuje agencija po kompletno izvrsenoj uplati


-PASOS + KOPIJA (na uvid i stari pasos)
-DVE FOTOGRAFIJE
-ZAHTEV ZA IZDAVANJE VIZE POPUNJEN NA NEMACKOM ILI ENGLESKOM JEZIKU
-MEDJUNARODNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE-MOZE SE DOBITI U AGENCIJI
-VOUCHER I POTVRDA REZERVACIJE HOTELA KOJI SE DOBIJAJU PO KOMPLETNO IZVRSENOJ UPLATI
-POTVRDA O PREVOZU
-SVA DOKUMENTA MORAJU BITI PREVEDENA NA NEMACKI JEZIK
-DOKAZ O FINANSIJSKIM SREDSTVIMA ZA IZDRZAVANJE ZA VREME BORAVKA U AUSTRIJI

ZA ZAPOSLENE
- Potvrda o zaposlenju – mora biti naveden datum zasnivanja radnog odnosa, radno mesto i mesečna primanja, ukoliko je godišnji odmor, obavezno rešenje o godišnjem odmoru (može biti od značaja i dokumentacija koja se odnosi na prethodne radne odnose)
- Radna i zdravstvena knjižica, obrasci M1 i M2, uverenje o upisu u matičnu evidenciju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osigurnje zaposlenih
(overene kopije I originali na uvid)
ZA VLASNIKE PREDUZECA
- Rešenje o registraciji preduzeća ili delatnosti ili potvrda o poljoprivrednoj delatnosti
- Izvodi sa računa preduzeća ili delatnosti (najmanje za poslednja tri meseca)
- Potvrda o placenom porezu
- Zdravstvena knjižica-kopija I original
ZA PENZIONERE
- Poslednji ček od penzije i kopija resenja o penziji
- Zdravstvena knjižica
ZA UCENIKE I STUDENTE:
- Potvrda od škole/fakulteta         
-  Đačka knjižica/indeks
- Zdravstvena knjižica
- Izvod iz matične knjige rođenih i dokumentacija o zanimanju oba roditelja
Za maloletne
- Pismena izjava saglasnosti za putovanje oba roditelja, (osoba kojoj je dete povereno mora da
potpiše formalno prihvatanje odgovornosti), overeno u opštini na obrascu Italijanske ambasade
ZA NEZAPOSLENE
- Izvod iz matične knjige rođenih (za decu) i dokumentacija koja se odnosi na zaposlenje oba roditelja
- Izvod iz matične knjige venčanih (za nezaposlene supružnike) i dokumentacija koja se odnosi
na zaposlenje supružnika

FINANSIJSKA SREDSTVA
Dokaz o finansijskim sredstvima neophodnim za boravak u Italiji
50 EUR DNEVNO – ISPLATNICA IZ BANKE ILI POTVRDA IZ BANKE SA  KOPIJOM KARTICE

*NAPOMENA: Zakazivanje termina za razgovor i predaju dokumentacije za odobravanje turističke vize u Ambasadi Italije vrši se pozivanjem call centra na broj 0800012012. u periodu od 07.00 do 15.00 časova svakog radnog dana. Obavezno je lično prisustvo u Ambasadi.

Ambasada zadržava pravo traženja bilo kog dokumenta naknadno, o čemu će putnuk biti blagovremeno obavešten, koji je dužan da isto tako, što pre priloži traženi dokument.

 
Prijatelji

yuta-garancija-putovanja