konaci-vrujci

Pratite nas na:

VEST: Turistička agencija „Nacional“ Valjevo za visok kvalitet usluga i uvođenje svetskih trendova u turističkom prometu u zemlji i inostranstvu dobila je priznanje „Šampion turizma 2012.“ od Turističke revije Srbije „YU TRAVEL”.
Vize - Italija PDF Štampa El. pošta

Poštovani putnici,
Obaveštavamo Vas da su po odluci Saveta ministara Evropske unije, od 19.12.2009. godine, ukinute vize za ulazak građana Srbije u zemlje Evropske unije, ujključujući i Bugarsku, Rumuniju, Švajcarsku, Norvešku i Kipar.
Ova odluka se odnosi na građane koji imaju crvene tj. biometrijske pasoše.

Svi građani koji poseduju plave pasoše, moraće i dalje posedovati vizu za ulazak u zemlje Evropske unije.

Italijanska Ambasada
Birčaninova 11, Beograd
Call centar 0800 012-012


Putnici koji poseduju plave (stare pasoše)u obavezi su da LIČNO apliciraju za vizu

Podaci za izdavanje vize su informativnog karaktera i neophodno je da se stranke licno informisu u kozulatu zemlje u koju putuju

DOKUMENTA POTREBNA ZA DOBIJANJE ITALIJANSKE VIZE

 

Popunjen formular
Vazeći potpisan pasoš izdat u Srbiji (važnost pasoša najmanje 3 meseca nakon isteka putovanja), sa minimum jednom praznom stranicom u pasošu za vizu
Stari pasoš na uvid i fotokopija starog pasoša
Fotokopije prethodnih šengen viza
Jedna fotografija formata kao za pasoš ( 3.5 x 4.5 cm ) na beloj pozadini
Zdravstvena knjižica – overena od strane preduzeća- fotokopija.
Međunarodno zdravstveno osiguranje – moze se dobiti u agenciji
Potvrda iz banke o kupovini strane valute neophodne za boravak van zemlje-50 eur dnevno+ kopija kartice  ili isplatnica iz banke
Hotelski VOUCHER i potvrdu rezervacije smeštaja i prevoza – obezbeđuje agencija po kompletno izvrsenoj uplati


-PASOS + KOPIJA (na uvid i stari pasos)
-DVE FOTOGRAFIJE
-ZAHTEV ZA IZDAVANJE VIZE POPUNJEN NA NEMACKOM ILI ENGLESKOM JEZIKU
-MEDJUNARODNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE-MOZE SE DOBITI U AGENCIJI
-VOUCHER I POTVRDA REZERVACIJE HOTELA KOJI SE DOBIJAJU PO KOMPLETNO IZVRSENOJ UPLATI
-POTVRDA O PREVOZU
-SVA DOKUMENTA MORAJU BITI PREVEDENA NA NEMACKI JEZIK
-DOKAZ O FINANSIJSKIM SREDSTVIMA ZA IZDRZAVANJE ZA VREME BORAVKA U AUSTRIJI

ZA ZAPOSLENE
- Potvrda o zaposlenju – mora biti naveden datum zasnivanja radnog odnosa, radno mesto i mesečna primanja, ukoliko je godišnji odmor, obavezno rešenje o godišnjem odmoru (može biti od značaja i dokumentacija koja se odnosi na prethodne radne odnose)
- Radna i zdravstvena knjižica, obrasci M1 i M2, uverenje o upisu u matičnu evidenciju Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osigurnje zaposlenih
(overene kopije I originali na uvid)
ZA VLASNIKE PREDUZECA
- Rešenje o registraciji preduzeća ili delatnosti ili potvrda o poljoprivrednoj delatnosti
- Izvodi sa računa preduzeća ili delatnosti (najmanje za poslednja tri meseca)
- Potvrda o placenom porezu
- Zdravstvena knjižica-kopija I original
ZA PENZIONERE
- Poslednji ček od penzije i kopija resenja o penziji
- Zdravstvena knjižica
ZA UCENIKE I STUDENTE:
- Potvrda od škole/fakulteta         
-  Đačka knjižica/indeks
- Zdravstvena knjižica
- Izvod iz matične knjige rođenih i dokumentacija o zanimanju oba roditelja
Za maloletne
- Pismena izjava saglasnosti za putovanje oba roditelja, (osoba kojoj je dete povereno mora da
potpiše formalno prihvatanje odgovornosti), overeno u opštini na obrascu Italijanske ambasade
ZA NEZAPOSLENE
- Izvod iz matične knjige rođenih (za decu) i dokumentacija koja se odnosi na zaposlenje oba roditelja
- Izvod iz matične knjige venčanih (za nezaposlene supružnike) i dokumentacija koja se odnosi
na zaposlenje supružnika

FINANSIJSKA SREDSTVA
Dokaz o finansijskim sredstvima neophodnim za boravak u Italiji
50 EUR DNEVNO – ISPLATNICA IZ BANKE ILI POTVRDA IZ BANKE SA  KOPIJOM KARTICE

*NAPOMENA: Zakazivanje termina za razgovor i predaju dokumentacije za odobravanje turističke vize u Ambasadi Italije vrši se pozivanjem call centra na broj 0800012012. u periodu od 07.00 do 15.00 časova svakog radnog dana. Obavezno je lično prisustvo u Ambasadi.

Ambasada zadržava pravo traženja bilo kog dokumenta naknadno, o čemu će putnuk biti blagovremeno obavešten, koji je dužan da isto tako, što pre priloži traženi dokument.

 
Prijatelji