Nova 2021

ISTANBUL – avionom

HOTEL 3*** 329 €
HOTEL 4**** 359 €
Napomene tabele

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg i redovan prtljag težine do 23kg)
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje / “švedski sto“) u izabranoj kategoriji hotela u Istanbulu (centar grada, Evropski deo Istanbula, pešačka udaljenost od Zlatnog Roga)
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Transfer u Istanbulu na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • Organizacione troškove

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – Hotel 3* 70 € / Hotel 4* 90 €

 

Fakultativa navedena u programu (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 25 prijavljenih putnika):

Carigrad – Od prestonice Novog Rima do stvaranja centra Otomanske imperije (3 sata) – 30 € sa uključenim navedenim obilascima, uslugama lokalnog vodiča i ulaznicom za Aja Sofiju

–    Poseta i obilazak Topkapi palate – 20 € sa uključenom ulaznicom

–    Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 20 €

–    Večera u prijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €

–     Dolmabahče palata – 25 € sa uključenom ulaznicom i uslugama vodiča

–     Doček nove godine – Krstarenje Bosforom sa večerom i folklornim programom – 90 € (obavezna prijava u agenciji)

–     Prinčevska ostrva – tročasovni program sa uključenim uslugama vodiča i kartama za feribot i gradski prevoz od centra Istanbula do luke – 25 €

Program putovanja
 1. dan: BEOGRAD – ISTANBULDolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ u 10.15h. Nakon preuzimanja neophodne putne dokumentacije, odlazak na prijavu za let JU802 avio-kompanije „AirSerbia“. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 12.20h. Po dolasku u ISTANBULu 16.00h po lokalnom vremenu, sledi ugovoreni transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
 2. dan: ISTANBUL – VELIKA TURA   Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije“: Čemberlitaš– stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom– nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme. Noćenje.

Fakultativni DOČEK NOVE 2021. GODINE:

1.Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava… U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI I TO ZAKLJUČNO SA 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

2.Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom.. . Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije… U individualnoj režiji!

 1. Taksim– najpoznatiji trg „savremenog“ evropskog dela Istanbula… sa najvećim šetalištem kojim dnevno prođe oko 2.000.000 ljudi… Ova ulica i trg prepuni su kafića, restorana, diskoteka i klubova gde možete potražiti zabavu za doček Nove godine… U individualnoj režiji!
 2. dan: ISTANBUL – BOSFOR I VASELJENA   Kasniji doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili oko 11h organizovanje fakultativnih aktivnosti: odlazak u kvart Feneri poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Dnevno krstarenje Bosforomuz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata,… Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate divnom Ištiklal ulicom i Taksimom. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u orijentalni restoran sa programom (trbušni ples). Noćenje.
 3. dan: ISTANBUL – DOLMABAHČE   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta palati Dolmabahče, poslednjem sedištu sultana. Obilazak palate koja je izgrađena po ugledu na raskošne evropske dvorove, a opet sa originalnim konceptom i sadržajima koji su bili preko potrebni za život jednog sultana. Podeljena je na dva dela, haremluk (ženski) i Salemluk (muški). Nakon obilaska raskošne palate, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti.
 4. dan: ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme, ili polazak na fakultativni izlet do Prinčevskih ostrva. Posetićemo najveće ostrvo „Buyuk Ada“ koje predstavlja pravo mesto za odmor duše, prepuno zelenila i rekreacionih zona. Čućete i neverovatnu priču o prinčevima koji su sklanjani na ova ostrva. Slobodno vreme. Oko 13h ugovoreni transfer do međunarodnog aerodroma. Prijava za let JU803, pasoška kontrola, i u 16.35h let za Beograd. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 16.15h po našem vremenu.
Istanbul7
Istanbul8
Istanbul9

Kako god ga zvali, ovaj grad oduvek je raspirivao maštu. Nekadašnji dom dva najveća svetska carstva, Istanbul leži na Bosforu, između dva kontinenta, Evrope na jednoj strani i Azije na drugoj.

Na prvi pogled, Istanbul je grad suprotnosti. To je grad džamija i minareta, ali takođe i duhovna kolevka pravoslavne crkve. Ako ste razmišljali da posetite Istanbul, to je verovatno jedna od najboljih odluka koju možete da donesete jer ovaj grad ne može da razočara.

Najpopularnije

Iz iste kategorije

Izbornik