EkskurzijeJednodnevni izleti

FRUŠKOGORSKA SVETA GORA

TERMINI POLAZAKA 05.12.2020.
CENA ARANŽMANA 1.990,00 RSD
Napomene tabele

U cenu aranžmana je uključeno:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

Fakultativni izleti:

 • ručak u restoranu – 650 rsd –obavezna prijava uz rezervaciju

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Napomena:

ČLAN 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE  NE OBEZBEĐUJE ZAŠTITU U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA.

 • Najkasnije 2 dana pred putovanje proveriti tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi odobjektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog zaobilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora

Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Program putovanja

VALJEVO – MANASTIR NOVO HOPOVO – KRUŠEDOL – GRGETEG – SREMSKI KARLOVCI – VALJEVO

 

Polazak autobusa iz VALJEVA sa parkinga Jugopetrol 1 kod Tešnjara u prepodnevnim časovima.  Dnevna vožnja autoputem, preko Rume ka MANASTIRU NOVO HOPOVO. Obilazak Manastira Novo Hopovo, jedan od najznačajnijih srpskih manastira na ovim prostorima sa crkvom posvećenom Svetom Nikoli. Manastir je bio i prosvetni centar tokom više vekova i zabeleženo je da su Srbi iz Valjevoa dolazili u ovaj manastir da uče da čitaju i pišu. Dositej Obradović se ovde zamonašio i boravio oko tri godine. Još u XVI veku ovde su prenete mošti svetog Todora Tirona. Manastir je poznat po svojoj monumentalnoj
arhitekturi, fresko dekoraciji, kulturno prosvetnoj i istorijskoj ulozi. Nastavak putovanja i obilazak MANASTIRA KRUŠEDOL. Zbog bogatstva riznice, čuvenog ikonostasa i živopisa,značajne uloge kao središta duhovnog života i očuvanja srpskog identiteta posle Velike seobe, Krušedol zaslužuje status jednog od najznačajnijih fruškogorskih manastira. Sagrađen je u periodu između 1509. i 1514. godine.
Ovde su živeli vladika Maksim i njegova majka Angelina. Predstavlja zadužbinu porodice Branković, čiji se posmrtni ostaci, kao i patrijarha Arsenija Trećeg Čarnojevića i Arsenija Četvrtog Jovanovića Šakabente i kralja Milana Obrenovića, nalaze upravo ovde. Obilazak MANASTIRA GRGETEG. Prema predanju, despot Zmaj Ognjeni Vuk je 1471. godine osnovao manstir Grgeteg, da bi u njega smestio slepog oca Grgura Brankovića, hilandarskog monaha Germana.  Pošto je krajem 17. veka napušten, mitropolit Isaija Đaković je odlučio da ga 1708. obnovi, a šest decenija kasnije je stara kamena crkva zamenjena baroknom građevinom, kada je dobila i zvonik. Obnovljena je 1901. godine, a na osvećenju su prisustvovala velika imena tog vremena, među kojima je bio i pesnik Laza Kostić. Jakov Orfelin i Uroš Predić su ovde ostavili večni trag svojim ikonostasima. Slobodno vreme. Odlazak do SREMSKIH KARLOVACA, živopisnog malog gradića koji leži na obroncima Fruške gore i spušta se do same obale Dunava. Povratak za Valjevo. Dolazak na polazno odredište u planiranim satima.

Krusedol
Hopovo
SremskiKarlovci

Upoznajte najznačajnije manastire FRUŠKE GORE i posetite SREMSKE KARLOVCE. Odlična prilika da se iskoristi dan i upozna okolina Novog Sada. Ova jedinstvena kulturno-istorijska celina utvrđena je za kulturn dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. godine, a predložena je i za upis na listu svetske baštine UNESKO-a. Šire područje Fruške gore od davnina je bilo bogato svetilištima, a tokom 16. i 17. veka na ovom prostoru je zabeleženo 35 manastira.

Najpopularnije

Iz iste kategorije

Izbornik