EkskurzijeJednodnevni izleti

RESAVSKA PEĆINA – MANASTIR MANASIJA – VODOPAD VELIKI BUK

TERMINI POLAZAKA 05.12.2020.
CENA ARANŽMANA 1.500,00  RSD
Napomene tabele

U cenu aranžmana je uključeno:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

Fakultativni izleti:

 • ulaznica za Resavsku pećinu i razgledanje sa stručnim vodičem – 350 rsd
 • ručak – 800 rsd

MENI

– Teleća ili riblja čorba – 1/2 pastrmke ili roštilja 200g

– Salata

– Pogača ispod sača

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika).Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate

Napomena:

ČLAN 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE  NE OBEZBEĐUJE ZAŠTITU U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA.

 • Najkasnije 2 dana pred putovanje proveriti tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi odobjektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog zaobilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora

Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Program putovanja

VALJEVO – RESAVSKA PEĆINA – MANASTIR MANASIJA – VODOPAD VELIKI BUK – VALJEVO


Polazak autobusa iz VALJEVA sa parkinga Jugopetrol 1 kod Tešnjara u prepodnevnim časovima.  Vožnja autoputem, preko Svilajnca do Despotovca. Obilazak MANASTIRA MANASIJA, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića.

Put nas dalje vodi ka RESAVSKOJ PEĆINI, jednoj od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stare oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice. Nakon obilaska Resavske pećine nastavak puta ka mestu Lisine i obilazak vodopada VELIKI BUK. Ručak u nacionalnom restoranu u neposrednoj blizini vodopada i slobodno vreme za uživanje u bajkovitom okruženju bogate prirode šuma, pašnjaka, ribnjaka. Povratak za Valjevo. Dolazak na polazno odredište u planiranim satima.

resavska pecina
manastirmanasija
VelikiBuk

Uputite se sa nama u još jednu avanturu. Obilazimo jedan od najznačajninijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, zadužbinu Despota Stefana Lazarevića – MANASTIR MANASIJU. Obilazimo Resavsku pećinu, jednu od najstarijih ispitanih u našoj zemlji. Vodimo vas do prelepog vodopada Veliki Buk….

Krenite sa nama u obilazak Manastira Manasija, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića. Građen je od 1407 – 1418 godine i pripada tzv. moravskoj školi. Odmah nakon osnivanja, manastir je okupljao obrazovane ljude i postao značajan kulturni centar srpske Despotovine. Ističe se po svojoj arhitekturi, freskama i čuvenoj Resavsko-prepisivačkoj školi. Sastoji iz crkve, velike trpezarije ili škole, tvrđave sa 11 kula od kojih je najveća – Despotova kula. Manastirska crkva posvećena je Svetoj Trojici i druga je po veličini medju srednjovekovnim manastirima. Park maketa sa postavkom srpskih srednjovekovnih manastira, izgrađenih u odnosu 1:17 u odnosu na stvarnu veličinu objekta. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.

RESAVSKA PEĆINA, jedna je  od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine, te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Obilazak pećine u pratnji lokalnog vodiča. Lisine i obilazak VODOPADA VELIKI BUK. Vodopad sa 25 m visine smatra se jednim od najlepših i najviših u našoj zemlji. Čarobni vodopad sa jezercetom u podnožju planine Beljanice zaštićen je kao spomenik prirode Lisine 1955. godine i predstavlja specifičnu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije.

Najpopularnije

Iz iste kategorije

Izbornik