Nova 2021

SARAJEVO

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 89 €
+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 45 € samo 35 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

·         Izlet do Jahorine

·         Izlet do Konjica sa uključenom posetom Titovom bunkeru, i obilazak lokaliteta Vrelo Bosne sa uključenom taksom

Napomene tabele

U cenu aranžmana je uključeno:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u široj zoni centra Sarajeva na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sarajeva prema programu putovanja
 • usluge lokalnog vodiča u Sarajevu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 60 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet do Jahorine – 20 €
 • Izlet do Konjica sa ulaznicom za Titov bunker i poseta Vrelu Bosne sa uključenom taksom – 25 €
Program putovanja
 1. dan: Polazak iz Valjeva u večernjim časovima. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
 2. dan: SARAJEVO   Dolazak u SARAJEVO u jutarnjim satima. Po dolasku, sledi panoramski obilazak grada iz autobusa: Kozja ćuprijana Miljacki – divni mali kameni most iz otomanskog perioda, Bentbaša – čuveni lokalitet na samom ulasku u grad, u pesmi opevan, na koji su odlazile pralje, potom sledi veličanstvena Gradska kuća u pseudo-mavarskom stilu, Sebilj – stara česma na baščaršiji, Stara pravoslavna crkva Svetih Arhanđela Mihajla i Gavrila, pijaca Markale, rimokatolička katedrala Isusovo Srce, Večna vatra, Ali-pašina džamija, Zemaljski muzej, Skenderija, Akademija likovnih umetnosti – nekadašnja evangelistička crkva, Latinska ćuprija – mesto Sarajevskog atentata, Careva džamija – zadužbina Sulejmana Veličanstvenog, Inat kuća,… Sledi pešački obilazak starog grada, odnosno čuvene Baščaršije, jedinstvene orijentalne ambijentalne celine. Sebilj – čuvena česma, Kujundžiluk – zanatski deo u kojem se još uvek čuju i vide kujundžije sa njihovim malim čekićima, Morića Han – najpoznatiji gradski saraj u kojem se danas nalazi jedan divni bazar i kafe-restoran sa čuvenim tufahijama, Gazi Husrev-begova džamija – remek-delo islamske arhitekture, Sahat kula, Medresa, Brusa Bezistan (bazar)… Potom sledi kraća šetnja glavnom pešačkom zonom Sarajeva, Ferhadijom do srpske pravoslavne Saborne crkve. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada, uz naravno probanje čuvenih sirnica, bureka, i svakako ćevapa. Smeštaj u hotel oko 17h. Odmor. Priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE u neki od sjajnih sarajskih restorana, ili na trgu kod narodnog pozorišta na kojem se tradicionalno priređuje bogat muzički program uz vatromet u ponoć. Noćenje.
 3. dan: JAHORINA   Kasniji doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 11h na fakultativni izlet do divne JAHORINEplanine. Bosanska lepotica na kojoj su održane Zimske Olimpijske igre daleke 1984. godine. Turistički centar koji se iz godine u godinu menja i obogaćuje novi sadržajima. Slobodno vreme za uživanje na snegu i sjajnim ski-stazama, vožnja žičarom, uživanje u bajkovitoj atmosferi. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Noćenje.
 4. dan: VRELO BOSNE – KONJIC   Doručak. Napuštanje hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak u 9h na fakultativni izlet. Poseta specijalnom parku prirode VRELO BOSNEkoje predstavlja sjajnu prirodnu celinu izvorišta reke Bosne. Voda na sve strane žubori, a bogat turistički sadržaj pruža priliku da zaista uživate u lokalitetu. Nastavak putovanja do divnog grada KONJICA. Grad se smestio u dolini reke Neretve i podno planine Prenj. Jedna od znamenitosti Konjica je Stari most, izgrađen 1682. godine, u vreme sultana Mehmeda IV. Stara čaršijaje prepuna neke sete i predstavlja jednu divnu turističku zonu. U Konjicu ćemo posetiti možda i najveću atrakciju ovog grada, Titov bunker. Duboko u utrobi planine Prenj, zauzimajući površinu veću od 3.000 metara kvadratnih, nalazi se savremeni bunker, koji predstavlja tajni podzemni vojni objekat, izdublejn u periodu od 1953. do 1979. godine. Bunker „ARK“ je bio izgrađen kako bi služio kao sigurno utočište maršalu i njegovoj sviti u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme za šoping i polazak ka Srbiji u 20h. Noćna vožnja.
 5. dan: Dolazak na polazno odredište u ranim jutarnjim satima.
Sarajevo1
Sarajevo3
Sarajevo2

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana… U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke… Mali dućani, sebilji, zanatlije… Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira… Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare… Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena… Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas… Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život…Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena… Srećna Vam bila nova 2021. godina!

Najpopularnije

Iz iste kategorije

Izbornik