CENA ARANŽMANA PO OSOBI 119 €
Napomene tabele

U cenu aranžmana je uključeno:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3* u regiji grada Soluna na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Soluna i Sera prema programu putovanja
 • poseta tržnom centru „Cosmos“
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

U cenu aranžmana nije uključeno:

  • sve ostale nepomenute usluge
  • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u dinarskoj protivvrednosti)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
  • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
  • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju; dakle ukupno 4 € po osobi za oba noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
  • Celodnevni fakultativni Izlet Melnik – Sandanski prema programu – 25 € – prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju izleta je 25 osoba.
Program putovanja
 1. dan: Polazak iz u Valjeva u večernjim časovima. Putovanje preko Niša i dalje preko Severne Makedonije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
 2. dan: SOLUN   Dolazak u SOLUNu prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Ignjacija– deo nekadašnjeg slavnog rimskog puta koji danas preseca istorijski centar grada, Rotonda – bazilika Svetog Đorđa, Galerijev slavoluk, Bela kula, crkva Svetog Dimitrija – svetac zaštitinik Soluna, Aristotelov trg,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel u regiji grada Soluna posle 17h. Odmor. Priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak do Aristotelovog trga na DOČEK NOVE GODINE uz zabavno-muzički program i vatromet. Noćenje.
 3. dan: SOLUN – MELNIK – SANDANSKI   Kasniji doručak. Slobodno vreme u Solunu, ili u 11h polazak na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka Bugarskoj, i poseta malom srednjovekovnom gradu MELNIK. Okružen jedinstvenim i veličanstvenim peščanim piramidama, Melnik je očuvao atmosferu tradicionalnog načina života i kulture Bugarske, koga krase živopisne kuće pokrivene crepom, uzane kamene uličice, vinarije i kafanice. Jedinstvenoj atmosferi Melnika doprinosi reka Melnik koja protiče glavnom ulicom. Melnik je 1968. godine zvanično proglašen arhitektonskim rezervatom, čijih 96 građevina pripadaju spomenicima kulture Bugarske. Grad Melnik je najmanji grad Bugarske, ali izuzetno zanimljiv, te ga smatraju najlepšim gradom orijentalnog stila na Balkanu. Pored divne atmosfere, grad Melnik nudi i odlično vino i lokalne prehrambene proizvode. Odlazak u susedni banjski centar SANDANSKI. Slobodno vreme i uživanje u divnom banjskom parku. Povratak u Solun u hotel do 23h. Noćenje.
 4. dan: SOLUN – SER – …Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Odlazak u šoping centar „Cosmos“, sasvim sigurno najpopularniji u gradu (https://mediterraneancosmos.gr/). Slobodno vreme za šoping, 3 sata. Odlazak iz Soluna i poseta lepom malom srednjovekovnom gradu SER. Stari grad Ser bio je poznat još u starorimskom dobu, a tokom Vizantijske uprave doživljava pravi procvat, jer se nalazio na granici Vizantije i Bugarske. Godine 1345. grad postaje deo Dušanovog carstva, i u njemu je donešen čuveni Dušanov zakonik. Po dolasku u grad sledi upoznavanje sa bogatom istorijom ovog mesta uz šetnju i razgledanje znamenitosti: Mehmed-begova džamija, nekadašnji otomaski Bezistan, danas Arheološki muzej, Saborna, katedralna crkva Svetih Teodora…Slobodno vreme za uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Polzaka ka Srbiji u 18h. Putovanje preko Severne Makedonije. Noćna vožnja.
 5. dan: Dolazak u Valjevo na polazno odredište u jutarnjim satima.
solun2
solun3

Ukoliko ste ljubitelji dobrog provoda, šopinga, mora, muzeja i istorijskih spomenika onda je SOLUN idealna destinacija za Vaše naredno putovanje. Putovanje u SOLUN starije generacije pamte po gradu koji je bio otvoren za sve goste. Pamte Solun kao grad u koji se rado svraćalo i šopingovalo prilikom vraćanja sa putovanja u Grčkoj. SOLUN je grad sa dušom, grad u kome je svako dobrodošao.

Najpopularnije

Iz iste kategorije

Izbornik